Proefperiode en lidmaatschap

Geïnteresseerd? Nieuwsgierig?
Kom eens een paar opkomsten kijken! Alle speltakken (m.u.v. Stam) hebben opkomst op de zaterdagmiddag, van 14.00 uur tot 16.30 uur. Uitzondering: in de schoolvakanties is er geen opkomst, zie hiervoor ook de jaaragenda.
Tijdens de proefperiode krijgt u ook het informatieboekje, waar alles nog eens duidelijk op een rijtje staat. Dit boekje is ook van deze site te downloaden in de download sectie.
lid worden

Nieuwe leden mogen drie opkomsten komen kijken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na deze drie opkomsten kunnen nieuwe leden zich inschrijven. Inschrijven kan op ieder moment in het jaar en is dus niet afhankelijk van het begin van contributieperiodes.
Na afloop van de proefperiode wisselen de leiding en ouders gegevens van het kind uit, waaronder medische- of dieetgegevens. Tevens spreken zij een datum af voor de installatie.
Installeren wil zeggen: het opnemen van het meisje of de jongen in de groep en daarmee in de Scouting-vereniging. Dit is een feestelijk en plechtig moment.

Is er 3 weken na het verstrijken van de proefperiode nog geen afspraak met u gemaakt over het installeren, neemt u dan a.u.b. contact op met de leiding of het secretariaat.

Voorafgaand aan de installatie moeten wij uw zoon/ dochter aanmelden bij Scouting Nederland. Dit gebeurt door het aanmeldingsformulier in te vullen en bij de speltakleiding of secretaris in te leveren. Het formulier zit bij het introboekje ingesloten. Ook is dit formulier te downloaden van onze internet homepage. Met het ondertekenen van het aanmeldingsformulier verklaart u zich akkoord met de doelstelling van Scouting Nederland, onze groepsregels en de daaruit voortvloeiende verplichtingen.

De kosten van het lidmaatschap bedraagt Eur. 114,- per lid per seizoen (prijspeil seizoen 2016-2017, bij automatische incasso). Meer informatie over de contributie vindt u in de nieuwsbrief contributie seizoen 2016-2017.
Deelname aan kampen van de speltak varieert van Eur. 5,- (weekendkampjes) tot Eur. 90,- (zomerkamp). Het kampgeld is alleen verschuldigd bij deelname aan deze kampen.
Voor aanschaf van het uniform bent u ongeveer 82 Euro kwijt, afhankelijk van de speltak. Uiteraard gaat het uniform meer dan één seizoen mee. In het winkeltje Mathok zijn goede tweedehands uniformdelen te koop.

Voor minder financieel draagkrachtigen is er de mogelijkheid tot ondersteuning. Meer informatie vindt u hier.

Opzeggen lidmaatschap

Beëindiging van het lidmaatschap (opzeggen) dient u schriftelijk te doen door middel van het uitschrijfformulier. Dit formulier dient u volledig ingevuld op te sturen naar de ledenadmininstratie. U mag ook het ingevulde formulier inscannen en de leesbare scan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Pas na deze schriftelijke afmelding bent u vrijgesteld van contributiebetaling. Denkt u aan het op tijd afmelden (minimaal 15 dagen voor de start van een nieuwe betalingsperiode)!

Het uitschrijfformulier is hier te downloaden.

Vind ons op Facebook
Volg ons op Twitter